UNV PoE Switch nedir? , Uniview PoE anahtarlar nedir?
CCTV projelerinde, anahtar iletim sistemi hayati bir rol oynar. Anahtar ürünleri, CCTV ürünleri için video veri iletimi sağlayarak video verilerinin gerçek zamanlı iletimini ve depolanmasını sağlar. Ayrıca, POE aracılığıyla ön uç cihazlara güç sağlayarak kablolamayı ve bakımı basitleştirebilirler.
Uniview ağ anahtarları güvenilir ve kararlıdır, akıllı işletim ve yönetimi destekler ve çeşitli modellerde gelir, erişimden çekirdek seviyelerine kadar ağ ekipmanı ihtiyaçlarınızı karşılar. Uniview anahtarları, özellikle CCTV ürünleri için tasarlanmış akıllı bağlantı ve yönetim özelliğine sahiptir. Güvenlik ürünleriyle merkezi olarak yönetilebilirler, kullanıcı işlemlerini basitleştirirler. Müşteriler için kararlı bir ağ sağlamaya dayalı olarak, ayrıca operasyonel ve bakım yetenekleri sunarak iş verimliliğini artırırlar.
AIoT endüstrisinde veri iletimi önemlidir. Verileri bir cihazdan diğerine aktarırken, UNV ağ kabloları ve anahtarları verilerinizin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için önlemler alır.
UNV switch anahtarların avantajları;
UNV NSW serisi Ethernet anahtarı, Uniview tarafından bağımsız olarak geliştirilen bir izleme anahtarı ürünüdür. Bu yönetilmeyen ürün serisi, gelişmiş yüksek performanslı donanım mimarisini, en son enerji tasarruflu çipi ve enerji tasarruflu tasarımı benimser. Küçük ve orta ölçekli ağların çevresel uyumluluğunu iyileştirmek ve kullanıcıların yüksek güvenilirlikli ve düşük maliyetli Ethernet erişim ihtiyaçlarını karşılamak için endüstriyel tasarım konseptini sunar.
Aşırı Gerilim Koruması Dış mekan kameraları, anahtarları etkileyen yıldırım çarpmalarına karşı hassastır. Uniview anahtarları aşırı gerilim korumasına sahiptir, bu da kullanım ömürlerini uzatır ve IPC çalışmasını sağlar.
Bekçi köpeği - watchdog Bir port iletişim hatası algılandıktan sonra Uniview anahtarı, POE portunu otomatik olarak yeniden başlatarak IPC anormalliklerini çözmeye çalışır.
250m Uzun Mesafe İletim Uniview anahtarı, 250 metreye kadar uzun mesafeli iletimi destekleyerek, dağınık izleme konumlarında uzun menzilli iletim gereksinimlerini karşılar
802.3AF ve 802.3AT 802.3AF ve 802.3AT standart protokollerine uygundur. Tek port için maksimum PoE gücü 30W'a kadar
-
Görsel Yönetim
UNV anahtarı IP kameraları ve NVR'leri otomatik olarak algılayarak görsel bir topoloji oluşturur. Kullanıcılar anahtar yönetim arayüzüne erişebilir veya canlı görüntüleri izlemek için doğrudan IP kameralara atlayabilir.
-
Uzaktan Yapılandırma ve Bakım
UNV anahtarları, kolay kullanım için kullanıcı dostu grafiksel bir arayüz sunarak, bir uygulama aracılığıyla uzaktan yapılandırma ve bakımı destekler.
-
Ağ Durumu İzleme
UNV anahtarları, ağ CPU ve bellek kullanımını, PoE gücünü ve bant genişliğini gerçek zamanlı olarak dinamik olarak izler ve görüntüler.
-
Gerçek zamanlı Uyarı Bildirimleri
Uygulama, ağ veya cihaz arızası durumunda gerçek zamanlı alarm bildirimleri sağlayarak kullanıcıları anormal durumlar konusunda uyarıyor.
Tek Tıkla VLAN İzolasyonu
UNV anahtarı, yayın mesajlarının iletim aralığını etkili bir şekilde sınırlar, yayın fırtınalarını önler ve port veri sızıntısı riskini azaltır.
Liman Önceliği
UNV anahtarları öncelikli portları destekleyerek, yetersiz bant genişliği veya güç durumlarında veri iletimi ve güç kaynağı için öncelikli portlara öncelik verilmesini sağlar.
**************************************************************************************************************** Alt Tarafı Kablo
Etiketler: kaliteli ağ kablosu, alt yapı sistemi önemi, kamera network performans, network ağ uyumu, ağ kablo çözümleri
Alt Tarafı Kablo! – Kablo Alt Yapının Önemi Ağ Altyapısı Nedir? Bilişim tabanlı cihazları, bilgisayar donanımlarını birbirleri ile iletişim kurması ve kontrol edilebilmesi için kullanılan pasif bileşenlerin tümüne ağ altyapısı denir. Kablolar, rack kabinler, patch paneller, prizler, kablo kanalları gibi ürünler pasif donanımları içerir.
Kablo Neden Önemlidir? Alt yapı sistemlerinde elektrik enerjisini yada zayıf akım verilerini taşımak için üretilmiş farklı kablo ürünleri bulunmaktadır. İletkenlik elektrik elektronik teknolojilerindeki en önemli unsurdur. Bakır, alüminyum, kalay, gümüş, altın gibi madenlerden yapılan iletken malzemelerin çeşitliliği ihtiyaçları sorunsuz karşılaması açısından özenle seçilmelidir. Seçilen kablo sisteminin iyi bir şekilde çalışması için, ortam çalışma sıcaklığı, çekilecek yük türü, yerel ortamdaki uygulanabilirlik gibi mühendislik hesapların yapılmasını gerektirir. İzolasyon, yalıtım, kaplama koruma, iletkenlik, boyut, yük gibi değerler kablo seçimlerinde proje standartlar geneli dikkat edilmesi gereken önemli niteliklerdir. Metal hammaddelerden oluşmayan fiber optik kablolar içinde benzer teknik standartlar bulunmaktadır. İnsan vücudunda dolaşım sistemi için damarlar ne kadar önemli ise bilişim altyapı sistemlerindeki kablolarda sistemin sağlıklı haberleşebilmesi çalışabilmesi için aynı öneme sahiptir. Pasif Ürünler Bileşenler Pasif ürünlerin ağ sistem içerisindeki yapısal ana görevleri taşıyıcı, tutucu, bağlayıcı, koruyucu, iletici görevleri sağladığından dolayı üst yapının, yani aktif cihazların sağlıklı çalışması için dikkat edilmesi gereken önemli ana temeldir. Aktif Ürünler Cihazlar Aktif Cihazlar, ağ altyapısı üzerinde iletişimi haberleşmeyi ve işlevleri sağlayan elektronik cihazlardır. İçeriğinde elektrik, elektronik devreleri, yarı iletken komponentleri barındırır. Sunucu, istemci bilgisayarlar, switch, router, storage, yazıcı gibi ağ üzerinde enerji ile çalışan üretken ve işlem yapan aktif donanımlar aktif cihazlardır. Ağ Yapısında Switchler Anahtarlar Bilgisayar ürünlerinin birbirleri ile iletişiminde bağlantı kurması için kullanılan aktif ağ cihazlarıdır. İletişimi sağlamak için cihazların ağ kartından ağ kabloları ile switch lere bağlanırlar. Switchler bağlantı portlarına bağlı olan farklı cihazların verilerini anahtarlar. Veriler ihtiyaca bağlı belirlenen haberleşme protokollerini kullanılırlar ve farklı cihazlar için farklı dijital yollar tahsis ederler. Switchler alt yapı ağ omurgasındaki aktif cihazların bütünleşmesinde görev yaparak verilerin kayıpsız ve zamanında ulaşmasında hayati görevlere sahiptir. Sonlandırma Instalasyon ve terminasyon diye adlandırılan hizmetler yapısal kablolamanın sonlandırma aşamasıdır. Kabloların tüm uçlarının bağlantısın yapılması işlemi olmakla beraber bir anlamda kablolama işlerinin sonudur. Ancak sonlandırma operasyonu söz gelimi bu kadar basit değildir. Tüm altyapı bileşenlerinin, üretici ve belgelendirme kuruluşları ile belirlenmiş standartlarda, test ve sertifikalandırma işlemleri yapılarak sonlandırılması gereklidir. Tüm kablo uçlarının, bağlantıların pin-to-pin test ve rapor edilerek devreye alınması, ağ sistemindeki uçtan uca kalite standardını sağlamak için gereklidir.
Kablolamanın ve sonlandırma işlemlerinin sonuçları ağdaki aktif cihazların gerçek performanslar ile sorunsuz olarak çalışmasını sağlayacağından dolayı, projelerdeki kablo donanımlarına alt tarafı kablo düşüncesiyle bakılmamalıdır. Ancak daha etkin doğru bir ağ yapısına sahip olmak için en iyi çözüm ağ sistemleri yapılanmalarında profesyone danışmanlık hizmetlerinin alınmasıdır.
Konuyla ilişkili yazılar: Kalite Kamera 15.10.2018 ' da yazılmıştır. Bu yazılar örnek bilgi amaçlı hazırlanmıştır.Zaman içerisinde düzenlemeler yapılmaktadır. Kaynak gösterilmeden izinsiz kullanılamaz.Yazan: İlker SÖYÜK
|